Kobespa helpt u besparen op uw meetkosten

Zakelijke energieverbruikers krijgen te maken met kosten voor het meten van energieverbruik. Deze diensten worden verleend door meetbedrijven die onder andere het gas- en stroomverbruik bijhouden en doorgeven aan de energieleverancier. Daarbij zorgen deze bedrijven voor het onderhoud van de energiemeter. Door privatisering van deze markt kunt u als grootzakelijke energieverbruiker zelf het bedrijf kiezen dat zorgt voor deze meetdiensten. Naast adviseren kan Kobespa onderhandelen met de verschillende meetbedrijven om voor u de beste deal te krijgen. Zo kunt u hierop de nodige euro’s besparen.

Besparen meetkosten

Als grootverbruiker van energie moet u zelf de meetdiensten regelen. Hierdoor kunt u ervoor kiezen om met een ander meetbedrijf in zee te gaan dan uw netbeheerder. Deze zal vervolgens de meter installeren en uitlezen. Zo wordt de grootzakelijke energieverbruiker gefactureerd aan de hand van het daadwerkelijke energieverbruik, hetgeen wettelijk verplicht is. Bij de meeste meetbedrijven krijgt u ook online een overzicht in uw gebruik. Bij zeer grote verbruikers is een specifieke meter verplicht die per kwartier het energiegebruik monitort.

De zakelijke kleinverbruiker heeft geen keuze met betrekking tot meetbedrijven. Hier gaat standaard de netbeheerder over. Deze vraagt jaarlijks de meterstanden op, waarna de jaarafrekening kan worden opgesteld. De maximale prijs voor de meetdiensten voor kleinverbruikers wordt jaarlijks vastgesteld door de ACM. Kleinverbruikers zitten dus vast aan dezelfde prijzen voor meetdiensten.

Door meetkosten besparen

Hoe kunt u met meetdiensten besparen op uw energiekosten?

Hoewel kleinverbruikers niet kunnen besparen op kosten voor meetdiensten, geldt dit niet voor de grootzakelijke energieverbruikers. Hiervoor kunnen wij zorgen dat ze jaarlijks honderden euro’s besparen. Hoe doet Kobespa dat? Wij staan in contact met alle meetbedrijven en kunnen namens u onderhandelen over een goedkoop meettarief. Zo kunnen we er vrijwel altijd voor zorgen dat u een stuk minder betaalt voor uw meetdiensten dan zonder tussenkomst van ons. Dit regelen wij allemaal zonder ervoor kosten in rekening te brengen.

Wilt u meer weten over uw meetkosten en hoe wij u hierop laten besparen? Wij gaan graag even telefonisch met u in gesprek.